Egyedi kreatív tortákat és saját készítésű kézműves cukorvirágokat tervezek és készítek. Modern, vintázs és hagyományos torták kivitelezése. Különböző tortadíszítési technikák használata. Egyéni torta és cukorvirág elképzelések megvalósítása. Cukorvirág készítő és tortadíszítő tanfolyamok.
2014. október 26., vasárnap
Kávés elefántkönnycsepp sütemény
Ezt a sütit általában kakaós piskótalapba töltött vaníliás krémmel szokom készíteni, de most kipróbáltam vaníliás piskótalappal és kávés krémmel, a banán úgyis olyan jól passzol a kávé ízéhez.
Piskótalap:
6tojás, 6 kanál cukor, 5 kanál liszt, 1 vaníliás cukor
A fehérjéket felverünk 3 kanál cukorral és a vaníliás cukorral. A sárgájákat pedig a maradék 3 kanál cukorral felverjük. A felvert fehérjébe keverjük a felvert sárgáját. A lisztet átszitálva hozzáadjuk és beleforgatjuk a tojásos masszába. A tepsit sütőpapírral kibéleljük és belesimítjuk a masszát. 180 fokon 8-10 percig sütjük. Ha kész papírral együtt felcsavarjuk egy vizes konyharuhába és kihűlésig így hagyjuk.
Krém:
200 ml tej, 1 vaníliás pudingpor, 1 kanál liszt, 150 g cukor, 1 dl erős kávé, 250 g vaj
A tejet és kávét összeöntjük és ebben megfőzzük a pudingot a cukorral és liszttel. Kihűtjük és addig a vajat habosra verjük. A vajba apránként belekeverjük a pudingot. A kihűlt piskótát megkenjük vele és a közepébe 2 banánt fektetünk, majd felcsavarjuk. Olvasztott csokoládéval leöntjük.
http://www.facebook.com/sugarfantasie
Címkék:
piskótatekercs,
recept,
sütemény,
sütemény recept,
süti,
süti recept
Párkány, Stúrovo, Szlovákia
Štúrovo, Párkány, Slovakia
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése