Egyedi kreatív tortákat és saját készítésű kézműves cukorvirágokat tervezek és készítek. Modern, vintázs és hagyományos torták kivitelezése. Különböző tortadíszítési technikák használata. Egyéni torta és cukorvirág elképzelések megvalósítása. Cukorvirág készítő és tortadíszítő tanfolyamok.
2015. január 25., vasárnap
Lemon curd torta citromos habcsókkal
Ha gyümölcstorta akkor nálam a citrom a NO.1. Kellemes, friss és üdítő. Nyáron fantasztikus választás. Igaz most nincs nyár de valami különlegessel akartam meglepni a gyerekeket az oviban. Az ovis farsang tombolájába ajánlottam fel és remélem nagyon örült neki a nyertes és azt is, hogy ízlett nekik. Bátran merem ajánlani mindenkinek, hogy próbálja ki, nem fog csalódni benne. Jöjjön hát a recept:
Piskóta:
8 tojás, 8 kanál liszt, 8 kanál cukor, pici só és 1 citrom reszelt héja
A tojások sárgáját és citromhéjat felverjük a fele cukorral a fehérjéket pedig a cukor másik felével és sóval. A kész fehérjehabba forgatjuk óvatosan a sárgájás habot. Ezután a lisztet beleszitáljuk és beleforgatjuk. Kilisztezett 26 centis formába töltjük és160 fokos sütőben kisütjük.
Lemon curd krém:
2 citrom héja és leve+ 1 citrom leve, 100 g cukor, 4 tojássárgája és 2 egész tojás. A hozzávalókat habverővel összekeverjük és gőz fölött sűrűre főzzük.
A piskótát 4 részre vágjuk és elkészítjük a citromhabot amihez szükségünk van 1 liter növényi vagy állati tejszínre, 2 csomag vaníliás cukorra,1 hideg vaníliás pudingporra, a lemon curd felére, 1 citrom levére és annyi tejre hogy jó állagú krémet kapjunk, ez kb. 1 dl, de a tejszíntől függ. A tejszíntől függően cukor, én már előre cukrozott növényi tejszínnel készítettem és tettem hozzá 4 kanál porcukrot. A hozzávalókat összeöntjük és a habverő legmagasabb fokozatán felverjük. Ezzel kész is a krémünk.
A felvágott piskótalapokat vékonyan megkenjük a lemon curd-el majd a citromhabbal. Ha kész körbekenjük az oldalát és a tetejét is. A maradék lemon curd-el lekenjük és a maradék citromhabból rózsákat nyomunk a tetejére. Közepét körberakjuk citromos habcsókokkal és kandírozott citromhéjjal valamint citromkarikákkal díszítjük. Az oldalát szeletelt mandulával panírozzuk.
Citromos habcsók:
2 tojásfehérje, 120 g cukor, 25 g keményítő, 1 citrom reszelt héja és leve, 1 csipet só
A fehérjéket a sóval és cukorral felverjük majd hozzáadjuk a citromlevet, héjat és keményítőt, tovább verjük míg kemény hab nem lesz. Nyomózsákba töltjük és pici korongokat nyomunk belőle sütőpapírral kibélelt tepsire. 100 fokon légkeverésen 3 órát szárítjuk.
http://www.facebook.com/sugarfantasie
Még több receptem:
Rákóczi túrós
Oroszkrém torta
Bounty torta
Tejszínes eper-habcsók torta
Banana split torta
Szabolcsi almás máktorta
Túrókrém torta
Címkék:
citromhab,
citromtorta,
gyümölcstorta,
lemon curd,
lemon curd recept,
lemon curd torta,
recept
Párkány, Stúrovo, Szlovákia
Štúrovo, Párkány, Slovakia
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése