Sugar Fantasie

Sugar Fantasie
Kreatív torták, Cukorvirágok

2014. június 27., péntek

Tejszínes eper- habcsók torta

   Egy nagyon finom tortát hozok most nektek, a recept saját kreálmány. Nagyon szeretek kísérletezni és új recepteket kipróbálni vagy alkotni. Nem nehéz elkészíteni egy  piskótát sütöttem és egy habcsók lapot.Ezt töltöttem könnyű tejszínhabos eperkrémmel és tejszínhabbal. Az oviban nagyon örültek neki a gyerekek, majd ebéd után megeszik. A recept nagyon egyszerű :

 Piskóta:
4 tojást lemérek és ahány deka, annyi cukrot és annyi lisztet mérek ki. Ha kakaós piskótát szeretnék akkor annyival kevesebb lisztet teszek amennyi kakaót raktam bele. A tojások sárgáját a 3/4 cukorral a fehérjét meg a maradék cukorral keverem ki habbá. A lisztbe belekeverek 1/2 sütőport. A tojássárgájás keverékhez hozzáadok 4-5 kanál vizet majd fokozatosan a lisztet és addig kanalazok hozzá vizet (kb.10-12 kanál összesen) amíg jól elkeveredik a liszttel. Ha kész  Akkor óvatosan hozzáforgatom a habot. Kivajazott és lisztezett tortakarikába töltöm és 160 fokon sütöm. 2 félbe osztva sütöm ki.

Habcsóklap:
3tojásfehérje, 150 g cukor

Ezt gőz fölött keményre verjük majd 60 fokon addig szárítjuk míg ki nem szárad.

Töltelék:
fél liter növényi tejszín vagy fél liter állati és 2 habfixáló, 350 g eper, ízlés szerint porcukor

A tejszínt felverjük a porcukorral.

Az egyik lapot megkenjük a tejszín felével, megrakjuk eperrel majd rárakjuk a habcsóklapot,  utána jöhet a  tejszín másik fele, eper és végül a másik lap.
Tejszínhabbal körbekenjük és díszíthetjük tejszínhabbal. A díszítésnek csak a képzelet szabhat határt.

Na hát ez lenne az én új receptem, próbáljátok ki. 



                                                           Sugar Fantasie



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése