Sugar Fantasie

Sugar Fantasie
Kreatív torták, Cukorvirágok

2014. augusztus 1., péntek

Szabolcsi almás máktorta...


 Szabolcsi almás máktorta



Mindig minden évben izgatottan várom, hogy milyen lesz az Ország tortája. Ez a torta a 2012-es év tortája lett Magyarországon. Számomra a mák idáig nem jelentett túl sokat, meg voltam néküle, de amióta megkóstoltam ezt az édességet azóta a kedvenc tortáim közé tartozik. Finom, könnyű, krémes és szaftos is egyben. Tökéletesen összhangban vannak az ízek egymással. Nem gondoltam volna, hogy egyszer pont egy máktorta lesz a kedvencem, de sikerült ezzel a recepttel meglepni engem. Bátran próbáljátok ki, biztos nem fogtok benne csalódni.




A piskótához kell:
18 tojásfehérje, 27 dkg cukor, 15 dkg darált cukormentes mák, 3 dkg darált piskóta és egy kisebb alma.
A tojások fehérjéből és a cukorból kemény habot verünk  és hozzáforgatjuk a többi hozzávalót. Sütőpapírra kirajzolunk 6 drb 26 centis köröket és 6 lapot kenünk belőle. 200 fokos sütőben 10 percig sütjük.

Almás réteg:
80 dkg reszelt almát 10 dkg vajon, 10 dkg cukorral, egy citrom levével és 1 tk. fahéjjal megpárolunk.

Krém:
1 dl tejben elkeverjük  20 dkg cukrot, 2 vaníliás cukrot, 11 dkg keményítőt, 5 tojássárgáját és felőntjük 8 dl tejjel, majd sűrűre főzzük.  Ha kihűlt 4 dl tejszínből vert habbal lazítjuk.

így töltjük:
piskóta-krém-piskóta-alma-piskóta-krém-piskóta-alma-piskóta-krém-piskóta

Hűtőben hagyjuk összeállni akár egy éjszakát is, majd mákkal ás tejszínhabbal díszítjük.
   Mindenkinek ajánlom egyszer próbálja ki. Jó sütögetést kívánok.

http://www.facebook.com/sugarfantasie

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése