Sugar Fantasie

Sugar Fantasie
Kreatív torták, Cukorvirágok

2014. július 4., péntek

Csoki ganache torta

Csolokádé ganache torta

     Bemutatok nektek egy brutális tömény csokitortát, akik szeretik a csokit azok biztos kedvelni fogják. A ganache tulajdonképpen nem más mint egy rész csoki és egy rész tejszín keveréke. A ganachet valójában egy cukrász tévedéseként született amikor véletlenül forró tejszínnel leöntötte a csokoládét, majd rájött, hogy milyen új dolgot fedezett fel. Sokféleképpen felhasználhatjuk. Csinálhatunk belőle tortakrémet, trüffelgolyókat, használhatjuk tortabevonásra, tölthetünk vele bonbont. Lehet ízesíteni amivel szeretnénk, pl chillivel, narancshéjjal, kardamommal. készülhet tejcsokiból, étcsokiból és fehér csokiból is csak az arányok egy kicsit változnak. Én most a legegyszerűbb verziót hosztam, simán megtöltöttem vele a tortát. Szóval a recept:

500 g jó minőségú csokoládé és fél liter tejszín
A tejszínt felforraljuk és az apróra tört csokira öntjük, addig keverjük mjg egynemű nem lesz. Hagyjuk állni majd ha picit összeállt tölthetjük vele a tortát.

   Finom és szerintem ennél a tortakrémnél egyszerúbbet még nem fedeztek fel. Az is el tudja készíteni akinek problémái szoktak lenni a krémek főzésével. 
   Hajrá tessék lehet tesztelni és véleményt írni róla. Remélem nektek is úgy be fog jönni mint ahogy nekem. Kellemes sütögetős napot kívánok mindenkinek.

                                                                                          Sugar Fantasie



2 megjegyzés:

  1. NAGYON ÍNYCSIKLANDOZÓAN NÉZ KI. Miből készült a máz? Szeretném kipróbálni.

    VálaszTörlés
  2. A máz kricky recepje alapján készült http://krickykonyhaja.blogspot.sk/2010/04/plastic-csoki.html

    VálaszTörlés