Sugar Fantasie

Sugar Fantasie
Kreatív torták, Cukorvirágok

2014. október 12., vasárnap

Croquembouche recept

Croquembouche

A croquembouche nem más mint egy profiterol (mini képviselőfánk) torony. A franciák készítik gyakran ünnepekre, a karácsonyi asztal gyakori résztvevője. A profiterol égetett tésztából készül és csokoládé krémmel van töltve. A kis profiterolokat lehet ragasztani csokoládéval és karamellel is. Én a karamellt választottam. A recept magában nagyon egyszerű, semmi ördöngősség nincs benne. Tulajdonképpen már nagyon régen szerettem volna kipróbálni és most eljött az ideje. Úgy döntöttem veletek is megosztom, miért is titkoljam.

Képviselőfánk tészta:
2 dl víz, 2 dl olaj, 200 g liszt, pici só, 7 tojás

A vizet az olajjal és sóval felforraljuk majd hozzáadjuk a lisztet és addig főzzük amíg elválik az edény falától. Mixerrel keverjük és egyenként adagoljuk hozzá a tojásokat. Habzsákba töltjük és 3 cm átmérőjü kis halmokat nyomunk sütőpapírral kibélelt tepsire. Ügyeljünk arra, hogy egymástől megfelelő távolságra nyomjuk mert nőni fog sülés közben. 1801 fokos sütőben 25 percig sütjük. Sütés közben ne nyitogassuk az ajtót, mert össze fog esni.

Csokihab:
500 ml növényi tejszín, 2,3 kanál porcukor, 2-3 púpos kanál kakaó

Mixerrel maximumon felverjük a tejszínt a cukorral és kakaóval. Habzsákba töltjük és egy lyukat képezve a fánkocskák alján megtöltjük vele.

400 g cukrot megkaramelizálunk és ezzel ragasztva felépítjük a kis tortnyunkat. Díszíthetjük apró cukorkákkal, szalagokkal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése