Piskóta hozzávalói:
6 tojás, 6 kanál liszt, 6 kanál cukor
A tojásokat a cukorral minimum 20 percig verjük. Hangsúlyozom, hogy ehhez nagyon jó és erős mixerre van szükség. Akkor jó, hogyha a mixert kihúzzuk csúcsot tudunk húzni belőle és úgy is marad. Ezt a receptek dszisza oldalán találtam. Isteni finom piskóta és nagyon könnyű, puha.
Krém:
1 csokis pudingpor, 0,3 l tej, cukor ízlés szerint, kb. 200 g ( ezt sajnos pontosan nem tudom, mert én már ránézésre csinálom, de legközelebb le fogom mérni ), 200 g mogyoró, 1 vaj, pici olaj
A pudingpor a tejben elkeverjük és hozzáadjuk a cukrot, majd megfőzzük. Hagyjuk kihűlni, majd a kihabosított vajhoz keverjük. A pörkölt mogyorót kis olajjal aprítógépben finomra őrölöm, az olaj azért kell, hogy mogyoróvaj szerű masszát kapjunk. Ha kész hozzákeverjük a krémhez. Ha kész a piskótát 3 felé vágjuk és megtöltjük. Krémmel körbekenjük. Csokoládéganache-al leöntjük és felvert csoki ganache-al díszítjük. Megszórjuk tört mogyoróval. A csoki ganache receptjét itt találod.
Próbáljátok ki ezt a tortát és írátok meg hogyan sikerült, kíváncsi vagyok rá. Kellemes sütögetést kivánok és jó étvágyat hozzá.
Sugar
Fantasie
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése