Sugar Fantasie

Sugar Fantasie
Kreatív torták, Cukorvirágok

2014. július 8., kedd

Gesztenyés lúdláb torta

Lúdláb torta
    Valójában én a csokival és krémmel való tortadíszítést csak nemrég kezdtem, még csak tanulom, mert idáig nem érdekelt. Ezt a tortát csokoládé ganache-al vontam be és díszítettem. A csokoládé ganache receptjét megtaláljátok ezen a linken. Ez a  gyors és finom lúdláb torta recept pedig, nagyon hamar és egyszerűen el tudjuk készíteni. Kezdők is nyugodt szívvel belefoghatnak.

Hozzávalók:

Piskóta:

2 tojás, 2 kanál cukor, 1 kanál liszt, 1 kanál kakaópor
A tojásokat a cukorral keményre verjük és hozzászitáljuk a kakaót és lisztet. Sütőpapírral bélelt tortakarikába töltjük és 160 fokon megsütjük.


Krém:

1 kakaós hideg pudingpor, 3 doboz tejszín, 2 kanál rum, 250 g gesztenyemassza, 1 vaníliás cukor.
A hozzávalókat kézimixerrel felverjük.  A piskótát tortakarikába rakjuk és megtöltjük a krémmel. Tortánkat hűtőbe tesszük pár órára, ha megkötött késsel körbevágjuk és kivesszük a karikából A kész tortát csokival leöntjük és a maradék krémmel, meggyszemekkel díszítjük.


 Aki szereti a gesztenyés és csokis desszerteket az biztosan kedvelni fogja ezt a tortát . Ajánlom próbáljátok ki, nem fogtok benne csalódni. Nálunk pillanatok alatt elfogyott és mindenki nagyon dícsérte.  Jó sütögetést kívánok és jó étvágyat hozzá.

                                                                                          
                                                                     



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése