Sugar Fantasie

Sugar Fantasie
Kreatív torták, Cukorvirágok

2014. július 30., szerda

Karamellás képviselőfánkok


     Bár az örök szerelmem a torta készítés marad, de azért szeretek más sütiket is kipróbálni. Ki szereti a képviselőfánkot? Én nagyon, főleg ha karamellás. Lányomnak is ez a kedvenc sütije, ezzel most az ő kedvében szerettem volna járni. A minap sütöttem őket és nagyon finomak lettek. Úgy gondoltam nem szeretném magamnak tartogatni ezt a receptet így hát megosztom veletek hátha valakinek megtetszik és ki szeretné próbálni. túl sok hozzávaló nem is kell hozzá és elég sok ki jön belőle. Attól függ ki mekkorákat szeret, olyanra készíti.
Na nem szövegelek tovább, jöjjön a recept:

A tésztához nem kell más mint: 400 g liszt, 500 ml víz, 150 ml olaj, 8 tojás és pici só.

képviselófánkA vizet a sóval és az olajjal felforraljuk, majd beleszórjuk a lisztet és addig főzzük amíg szinte golyóban össze nem áll, nem ragad sem a kanálhoz sem az edényhez. Ha kész hagyjuk kihűlni és egyenként mixerrel hozzákeverjük a tojásokat. Sütőpapíros tepsire habzsákból tetszőleges nagyságú korongokat nyomunk. Vigyázzunk legyen köztük elég távolság, mert nagyra fognak nőni. 200 fokra előmelegített sütőbe rakjuk és 10 percig sütjük ezen a hőfokon, majd levesszük 175 fokra. Vigyázzunk ne nyitogassuk a sütőt mert rögtön összeesik. Addig sütjük míg jól kiszárad kb. 20 percig.

A töltelék 2 fajta tejszínből áll, egy karamellás és egy natúr. A karamellás tejszínt pedig  úgy készítjük, hogy 200g cukrot karamellizálunk és leöntjük 750 ml magas zsírtartalmú tejszínnel, keverjük amíg feloldódik és 24 órára hűtőbe rakjuk, mert akkor fogjuk tudni felverni rendesen. Utána 3 csomag habfixet adunk hozzá és mixerrel felverjük. Felverünk még 750 ml tejszínt 3 habfixel, ez lesz a másik töltelék. Ha mindkét krém kész akkor habzsákba töltjük és először karamellás tejszínt majd a sima tejszínt nyomjuk a félbevágott fánkokra és rárakjuk a tetejét.

Nincs más hátra mint a karamellás öntet a tetejére:
50 g cukrot karamellizálunk és leöntjük 4 kanál tejjel, ha feloldódott fokozatosan hozzákeverünk 220 g porcukrot. Ezzel a keverékkel bevonjuk fánkjainkat.

    Remélem megtetszett receptem és ki fogjátok majd próbálni. Jó étvágyat hozzá, majd írjátok meg milyen lett.




























































































































































































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése